Dansk Fragt- og Banemærkeklub
HOME | OM KLUBBEN | MEDLEMSKAB & KONTINGENT | ARRANGEMENTER | ARTIKLER | LINK | MEDLEMS LOGIN | DEUTSCH | ENGLISH

Tidligere arrangementer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Byttemøde på Danmarks Jernbanemuseum 6-10-2018. Af Hans Andersen.
Lørdag d. 6. oktober 2018 afholdt klubben byttemøde på Danmarks Jernbane-museum i Odense. Vi var 10 delta-gere, og der blev flittigt byttet og handlet. Vi havde også lejlighed til at se museets udstilling, som jo nu også omfatter kopien i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv, ODIN fra 1846. Nogle af os deltog i et byttemøde i Roskilde 2011, hvor vi blandt andet kunne se ODIN under bygning, og nu havde vi så lejlighed til at beundre det færdige resultat. Desværre var ODIN ikke under damp denne dag, men det er planen, at lokomotivet ved særli-ge lejligheder skal ud at køre på museets strækning. Efter frokosten afholdtes auktion (med formanden som auktionarius) med mange spændende ting, blandt an-det en original 1000 kr. aktie fra ’Fredericia-Strib Overfarten af 1942 Aktieselskab’. Aktien blev desværre ikke solgt; jeg havde i avisen samme morgen læst, at kursen på danske aktier var faldet meget, så måske var det årsagen? På denne auktion (og generelt på klubbens auktioner) synes det i øvrigt at være mærker, ark og post-kort, der er bedst salg i. Mødet sluttede omkring kl. 15, og jeg synes, det var et godt og interessant møde. Jeg kan forstå, at aktivitetsudvalget vil prøve at gøre et byttemøde på Danmarks Jernbanemuseum om efter-året til en årligt tilbageven-dende begivenhed, for eksempel hvert år den første lørdag i oktober (som det nu blev forsøgt), eller måske en senere lørdag, så vi ikke kommer så tæt på Dansk Jernbane-Klubs loppemarked i Valby, som i år blev afholdt d. 7. oktober.

Samlermarked i Valby 7-10-2018. Af Allan Testrup.
Igen i år deltog klubben i Dansk Jernbane-klubs samlermarked i Valby Kulturhus søndag d. 7. oktober. Desværre var det mit indtryk, at interessen for vores klub ikke var ret stor. Der var i øvrigt ikke så mange besøgende og sælgere som tidligere år. Markedet for de ”lopper”, der er til salg, er nok ved at være mættet, og en del af det, der er til salg er de samme bøger mm. Jeg havde dog en god dag, hvor flere af foreningens medlemmer kiggede forbi og fik en snak. Bestyrelsen bør nok drøfte, om vi fortsat skal deltage i dette arrangement.

Byttemøde i Odense. Af Hans Andersen.
Lørdag d. 17. november blev der afholdt byttemøde hos formanden i Odense. Vi var 7 deltagere, heraf 1 fra Sjælland og 1 fra Jylland. Klubben bød på morgenmad og senere frokost. Der blev byttet og handlet flittigt. og der blev snakket om bane-mærker, billetter og jernbanehistorie i det hele taget. Det var en rigtig hyggelig dag, og jeg håber, at aktivitetsudvalget vil lave flere lignende arrangementer.

Byttemøde i Herlev Af Allan Testrup
Lørdag den 23. februar 2019 var vi 9 medlemmer til byttemøde hos Dansk Jernbane-Klub i Herlev. Vi blev budt velkommen af Ole-Chr Munk Plum og Søren Bay, som havde sørget for dejlig morgenkaffe og -brød. Om formiddagen fortalte Ole-Chr Munk Plum om DJK ,og vi havde en god drøftelse om donationer, testa-menter, bevarelse af jernbanearkivalier og lignende. I modsætning til Dansk Fragt- & Banemærkeklub har DJK brug for indtægter, da de har store driftsudgifter.

Byttemøde på Danmarks Jernbanemuseum. Af Hans Andersen
Lørdag d. 5. oktober afholdt klubben byttemøde på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Vi var 9 deltagere, og efter morgenkaffen blev der flittigt byttet og handlet. Efter frokost blev der afholdt auktion over 29 lots af forskellig art. Igen måtte det konstateres, at der er bedst salg i mærker, ark og postkort. Der var selvfølgelig også lejlighed til at se nærmere på museets interessante udstilling, både indendørs og udendørs. Jeg har deltaget i de fleste byttemøder, som klubben har afholdt å Danmarks Jernbanemuseum, og jeg håber, at aktivitetsudvalget vil fortsætte med disse arrangementer, for jeg synes, vi har det hyggeligt, og stedet ligger centralt for offentlig transport.

Samlermesse i Sædding. Af Finn Christensen.
Lørdag d. 9. november 2019 deltog Dansk– Fragt- & Banemærkeklub i Samlermesse Sydvest i Sædding Centeret ved Esbjerg. Jeg delte min stand med Mogens fra Langeland, der var med familien på besøg i sommerhus på Fanø, og derfor med på samlermessen. Der var denne gang rigtig mange gæster til arrangementet. Vi gættede på ca. 300, og der var også en del, der kiggede interesserede ved vores stand. Desværre fik vi ingen nye medlemmer, men flere var interesserede.

   Til Top