Dansk Fragt- & Banemærkeklubs 25-års jubilæumsarrangement i Odense

Lørdag den 1. oktober 2022

Af Hans Andersen

Dansk Fragt- & Banemærkeklubs 25-års jubilæumsarrangement fandt sted lørdag den 1. oktober 2022 på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Vi havde traditionen tro lånt det udmærkede mødelokale Filskov.

Efter morgenmaden fortalte lederen af Danmarks Jernbanemuseum, Steen Ousager, om bogen 'Bogenseslagteren' (om Nordfyenske Jernbane - bogen udkom tidligere i år), som han er forfatter til. Steen fortalte mest om banens for- og tidlige historie, men kom også blandt andet ind på banens rullende materiel, reklame og plakater og banemærker. Og vi fik også at vide, hvad der ligger bag bogens måske lidt kryptiske titel. Undertitlen er 'Historien om en lokalbane Bogense-Odense'.

Så blev det frokosttid, og efter frokosten afholdt vores auktionsleder Uffe Bek Pedersen auktion over 35 lots; og der var god afsætning. Herefter var der almindeligt byttemøde og hygge. Der blev byttet og handlet flittigt, og vi så også et par spændende samlinger.
Efter kaffe og kage sluttede arrangementer klokken 15:30.

Der deltog 15 medlemmer i arrangementet, og jeg synes, det er ret godt klaret, når klubben har 52 medlemmer i Danmark. Det ret store fremmøde viser, at det er lettere at trække deltagere til arrangementer på Danmarks Jernbanemuseum end forskellige andre steder, vi har prøvet. Det skyldes formentlig blandt andet, at Odense ligger centralt i landet, og at Danmarks Jernbanemuseum ligger meget gunstigt i forhold til den offentlige transport - de fleste af deltagerne kom med toget.

Tak til aktivitetsudvalget for et rigtig godt og spændende arrangement.